A.Conte: Italija užkariauta, atėjo metas Europai © Eurofootball.lt
Antrus iš eilės metus Italijos čempionu tapęs Antonio Conte nesiruošia sustoti.

Turino „Juventus“ pergalių kalvis iškėlė tikslą ateinančiame sezone mesti rimtą iššūkį UEFA Čempionų lygos turnyre.

Atvirame interviu įtakingam Italijos dienraščiui „Gazzetta dello Sport“ A.Conte palietė daugybę šiai dienai tiek jam, tiek „Juventus“ klubui aktualių temų.

Pokalbį su žurnalistais strategas pradėjo nuo praėjusį sekmadienį matematiškai užsitikrinto „Scudetto“.

„Žmona manęs prašė pasimėgauti laimėtu „Scudetto“ bent kelias dienas, tačiau aš tiesiog negaliu. Esu toks žmogus, kuris vengia rodyti savo jausmus, tačiau tai nereiškia, kad jų neturiu“, – patikino buvęs „Juventus“ kapitonas.

„Mūsų kova dėl abiejų „Scudetto“ buvo nuostabi ir tuo pačiu labai sudėtingą. Pirmąjį laimėjome kiek netikėtai, nes nebuvome laikomi favoritais ar apskritai pretendentais. Tai padarėme sunkioje kovoje įveikę galingą „Milan“ ekipą ir nepatyrę nė vieno pralaimėjimo. Tai buvo tiesiog genialu“.

„Apginti čempionų vardus taip pat buvo nelengva užduotis. Turėjome nemažai jėgų paaukoti Čempionų lygai bei tuo pačiu pateisinti į mus dedamas viltis“.

Sukūręs Italijos pirmenybėse sau lygių neturinčią komandą A.Conte nesiruošia sustoti ir nori užkariauti Europą.

„Mane ima juokas išgirdus žmones kalbant, jog mums laimėti Čempionų lygą užtektų vieno ar dviejų aukštos klasės žaidėjų. Tokie pareiškimai yra paviršutiniški ir arogantiški“, – teigė „Juventus“ treneris.

„Realybė yra kitokia. Mus nuo Europos viršūnės skiria nemažas atstumas. Tą įrodo ir UEFA reitingai. Mes kalbame ne tik apie klubo finansinę padėtį. Žinoma, pinigai padeda, tačiau to nepakanka“.

„Šių dienų futbole sektinu pavyzdžiu tapo Miuncheno „Bayern“ klubas. Prieš eilę metų su van Gaalu prasidėjęs projektas sustiprino finansinę padėtį bei padidino komandos konkurencingumą“.

„Raktu į sėkmę galime laikyti žaidimo organizuotumą. Klubas privalo dirbti pagal preciziškai parengtą planą, kuriame netrūktų nei protingų investicijų, nei darbo su jaunimu. Tik taip įmanoma progresuoti“.

A.Conte artimiausiu metu sės prie derybų stalo su „Juventus“ valdyba aptarti tolimesnę klubo startegiją bei tikslus ateinančios vasaros žaidėjų rinkoje. Lieka neaišku, ar sutaps Turino klubo ir trenerio požiūriai.

„Ar aš pasiliksiu? Žaidėjai ir klubas nusipelno pagarbos. Apie viską pasikalbėsime su prezidentu ir generaliniu direktoriumi Giuseppe Marotta“, – patikino A.Conte.