Oficialu: Fergusono vietą užims "Everton" strategas Moyesas © Eurofootball.lt
Davidas Moyesas šiandien buvo išvykęs į Mančesterį, kur susitarė su "Man Utd" klubu.

50-mečiui specialistui teks sudėtinga užduotis pakeisti legendinį 71 metų Serą Aleksą Fergusoną, kuris paskelbė po šio sezono baigsiąs įspūdingą trenerio karjerą Mančesterio komandoje, trukusią net 26 metus.

Škotas Moyesas nuo 2002 metų treniruoja Liverpulio "Everton" ir yra laikomas vienu geriausių "Premier" lygos strategų, kuriam nuolatos pavyksta su palyginti kuklia ekipa pasiekti gerų rezultatų. Nepaisant to, jo trūkumu įvardijama patirties Europos taurių turnyruose stoka bei tai, kad niekada neteko vadovaujant elitiniam klubui varžytis dėl pačių aukščiausių pozicijų.

"Jis turi nugalėtojo mentalitetą, be to, laikosi tokios pat darbo etikos kaip Seras Aleksas,- kolegą gyrė buvęs Anglijos rinktinės treneris Steve'as McClarenas. - Davidas ilgai laukė šios progos ir sėkmės diena pagaliau išaušo."

Tiesa, buvęs Anglijos nacionalinės ekipos puolėjas Alanas Sheareris nebuvo toks entuziastingas: "Kiekvienas, kuris dirbo su Moyesu, giria jo gebėjimą bendrauti su futbolininkais ir treniravimo metodus. Tačiau yra nemaža rizika, nes su "Everton" jis nelaimėjo nei vieno trofėjaus."

D.Moyesas "Everton" klubą paliks pasibaigus sezonui ir iškarto stos prie "raudonųjų velnių" vairo.