Žurnalistų futbolo turnyre - svečiai iš Afrikos © Eurofootball.lt
Jau devintus metus iš eilės Lietuvoje rengiamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras. Gegužės 25 dieną Druskininkuose dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigto prizo varžysis devynios komandos iš šešių valstybių – Lietuvos, Vokietijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Egipto.

„Šiais metais kaip niekada daug debiutantų. Pirmą kartą turnyre žais svečiai iš Afrikos – Egipto žurnalistai. Nors ir anksčiau netrūko svečių iš tolimų šalių, tokių kaip Azerbaidžanas ar Armėnija, tačiau pirmą kartą turnyre dalyvaus ne Europos žemyno atstovai. Pirmą kartą į Lietuvoje rengiamą turnyrą atvyksta svečiai iš Vokietijos ir kurortinio Ukrainos miesto Odesos, ten neseniai lankėsi ir Lietuvos sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ futbolo komanda“, - sako turnyro organizuojančio Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Tradiciniu tapęs tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras pirmus ketverius metus turnyras vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o jau ketvirtus metus iš eilės rengiamas Druskininkuose. Šiais metais žurnalistų turnyro data sutapo ne tik su Druskininkų kurorto švente, bet ir su UEFA Čempionų lygos finalu, todėl į turnyrą negalės atvykti ne kartą Lietuvoje žaidę Škotijos, Danijos, Latvijos, Lenkijos sporto žurnalistai. Pastarieji laimėjo paskutinius du turnyrus iš eilės.

„Žurnalistų turnyruose sunku išskirti favoritus – visos komandos lygios, dažnai nugalėtoją lemia smulkmenos. Stipri Odesos žurnalistų komanda, Briansko komanda sieks pagaliau pakilti aukščiau antros vietos, jie net ketverius metus iš eilės turnyruose Lietuvoje užima antrą vietą. Jiems iššūkį mes šių metų Lietuvos žurnalistų čempionato nugalėtoja Kauno komanda. Ambicijų nestokoja ir LŽS sporto žurnalistų klubas „Press‘as“, kuris nugalėtojo titulą sieks susigrąžinti po trejų metų pertraukos“, - teigia T.Vencevičius.

Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras vyks gegužės 25 dieną 11.00 – 16.00 al. Druskininkų universialiame sporto aikštyne, Ateities g. 13. Geriausiems turnyro žaidėjams bus įteikti oficialūs Lietuvos futbolo rinktinės marškinėliai, mineralinio vandens gamintojo „Vytautas“ ir leidyklos „Šiaurės Lietuva“ įsteigti prizai. Keleivių vežėjas „Kautra“ turnyro dalyviams organizuoja kelionę į šalia Druskininkų esantį Grūto parką.