Latvijos rinktinę mūšiams su Lietuva rengs naujas treneris © Eurofootball.lt
Naujuoju Latvijos rinktinės treneriu ketvirtadienį oficialiai paskirtas buvęs garsus šalies futbolininkas Marians Pahars.

36 metų specialistas, nuo 2010-ųjų dirbęs Rygos "Skonto" klube, o šiemet perėmęs Latvijos jaunimo rinktinės vairą, pakeis dėl blogų rezultatų atsistatydinusį Aleksandrą Starkovą.

Žaidėjo karjeros metu Pahars išgarsėjo Anglijoje, kur aštuonerius metus vilkėjo "Southampton" marškinėlius. Sėkmingiausias jam buvo 2001-2002 metų sezonas, kuomet per 36 Anglijos "Premier" lygos mačus puolėjas įmušė 14 įvarčių.

Pasaulio čempionato atrankos turnyro G grupėje, kurioje taip pat varžosi Lietuva, latviai per 6 mačus iškovojo tik keturis taškus ir užima priešpaskutinę penktą vietą. Ypač nesėkmingi buvo pastarieji du mačai: kovo mėnesį išvykoje sužaista lygiosiomis 1-1 su Lichtenšteinu, o birželio pradžioje namie net 0-5 pralaimėta Bosnijai ir Hercegovinai.

Įdomu tai, kad Latvijos ekipos dar lauks dvejos rungtynės su Lietuva. Pirmoji dvikova jau rugsėjo 6 dieną vyks Rygoje, o atsakomoji - spalio 11-ąją Vilniuje.