"Žalgirio" žygis Europos lygoje atsimušė į austrišką sieną (VIDEO) © Eurofootball.lt
Įspūdingas Vilniaus "Žalgirio" sezonas UEFA Europos lygos turnyre baigsis atkrintamosiose varžybose. Lietuvos čempionato lyderiai pirmojoje šio etapo dvikovoje išvykoje net 0-5 pralaimėjo "Salzburg" ir palaidojo viltis patekti į grupių varžybas.

Nuo pat pirmų mačo minučių buvo akivaizdu, kad "Žalgiriui" teko iki šiol nesutikto pajėgumo oponentas. Greitos, techniškos ir aštrios Austrijos klubo atakos draskė vilniečių kraštus ir leido kurti progą po progos.

Svečiams nepavyko stabdyti varžovų atakų ankstyvomis pražangomis aikštės viduryje, o tai gerokai apsunkino užduotis gynyboje. Iš viso žalgiriečiai pažeidė taisykles vos aštuonis kartus, o austrai - tik du.

Pirmasis įvartis krito nesužaidus nė pusvalandžio: kairiajame krašte Artūras Žulpa pralaimėjo mikrodvikovą Mane, o šis atliko perdavimą Jonathanui Soriano. Ispanui teliko iš kelių metrų pasiųsti kamuolį į tinklą. Pravėrę duris, šeimininkai jų daugiau nebeužvėrė. Po kelių minučių tas pats Soriano pasiuntė kamuolį į tinklą galva, o 40 minutę Egidijaus Vaitkūno pamirštas Mane iššoko vienas prieš vartininką ir nokautavo varžovus trečią sykį.

Prieš antrąjį kėlinį "Žalgirio" treneris Marekas Zubas atliko du keitimus: aikštėje pasirodė naujokas iš Prancūzijos Nyuiadzi ir Janušauskas. Tačiau vaizdas iš esmės nesikeitė: austrai ir toliau dominavo, o Lietuvos klubą gelbėdavo arba vartininkas, arba varžovų netikslumas paskutinėse atakų fazėse.

Visgi išlaikyti "sausų" vartų antrajame kėlinyje nepavyko: 63 ir 70 minutėmis krito dar du įvarčiai, vieną iš kurių pelnė "hattrick'u" išsiskyręs Soriano, galutinai palaidoję "Žalgirio" sezoną Europoje.

"Salzburg" 5 - 0 Vilniaus "Žalgiris"
29' [1 - 0] J.Soriano
37' [2 - 0] J.Soriano
40' [3 - 0] S.Mane
63' [4 - 0] J.Soriano
70' [5 - 0] M.Hinteregger

Startinės sudėtys:

"Red Bull" (4-4-2): Gulasci; Klein, Ulmber, Hinteregger, Ramalho; Mane (78' Merlninger), Ilsanker, Hierlander, Kampl (89' Leitgeb); Soriano (67' Berisha), Alan

"Žalgiris: (4-5-1): Vitkauskas; Vaitkūnas, Perič, Skerla, Freidgeimas; Šilėnas (46' Nyuiadzi), Kuklys (78' Zagurskas), Komolov, Leliūga (46' Janušauskas), Žulpa; Bilinski;