G.Martino: "Ar 0,2 procento jau suteikia teisę kalbėti apie permainas?" © Eurofootball.lt
"Barcelona" strategas Gerardo Martino nesureikšmino dvikovoje su "Rayo Vallecano" užfiksuoto neįprasto fakto - pirmą kartą nuo 2008-ųjų gegužės katalonai leido varžovams ilgiau kontroliuoti kamuolį.

Į tai dėmesį netrukus atkreipė tiek Barselonoje, tiek Madride leidžiami didžiausi Ispanijos dienraščiai bei daugelis futbolo apžvalgininkų.

"Statistika pateikiama po kiekvieno mačo, tačiau dabar aš tokiems faktoriams neteikiu ypatingos reikšmės. Tai bus svarbu tik sezono pabaigoje. Be to, reikėtų nepamiršti ir to, su kokiu varžovu žaidėme. Praėjusiame sezone dvikova su "Rayo Vallecano" klostėsi panašiai, o juk tai komanda, kuri pagal kamuolio kontrolę pernai atsiliko tik nuo "Barcos", - rungtynes apibūdino G. Martino.

Pasak stratego, jį šiek tiek stebina pastebėjimai, jog "komandoje viskas keičiasi".

"Keista girdėti tokias kalbas. Praėjusiame sezone komanda kamuolį vidutiniškai kontroliuodavo 66 procentus laiko. Dabar - 65,8 procento. Argi tie 0,2 procento jau suteikia teisę kalbėti apie permainas", - pečiais gūžčiojo argentinietis.

Treneris nepasimetė ir paklaustas apie galimą kritiką dėl "Barcelona" žaidimo, nors ekipa kol kas yra laimėjusi visas penkias Primeros dvikovas bei pergalingai startavo UEFA Čempionų lygoje.

"Aš dėl nieko nesigailiu ir nesu niekuo nusivylęs. Kai komanda pasiekia tokią tobulumo viršūnę, kurioje pastaraisiais metais buvo atsidūrusi "Barcelona", yra visiškai suprantama, jog anksčiau ar vėliau ateina toks laikotarpis, kuomet kritikos neišvengsi. Kita vertus, aš manau, jog kritikos išvengčiau arba būčiau kritikuojamas mažiau, jei būčiau iš Olandijos arba prieš tai būčiau dirbęs La Masia akademijoje. Daugelis dabar stebisi, kad "Barcelona" žaidėjai atlieka daug aukštų bei tolimų perdavimų, tačiau aš apie tai kalbėjau jau anksčiau. Kažkodėl pamirštama, kad taip žaidė Rafaelis Marquezas. Jei norite, galime pažvelgti į dar senesnius laikus ir prisiminti Ronaldą Koemaną", - svarstė "Tata" Martino.

Antradienį "Barcelona" gimtajame Camp Nou stadione susitiks su San Sebastiano "Real Sociedad" ekipa.

Treneris patvirtino, jog rungtynėms nebus regstruotas saugas Cescas Fabregas, o į paraišką įtrauktas vieną susitikimą praleidęs ir progą atsipūsti gavęs Sergio Busquetsas.

"Kai aikštės centre turi tris Ispanijos rinktinės futbolininkus, kurie gali rungtyniauti kartu kai kuriuose mačuose, norisi, kad žaidėjai būtų pailsėję, geros formos ir pasiruošę žaisti svarbiausius mačus viso sezono metu. Tokie sprendimai bus daromi ir ateityje. Viską lemia laikas, kurį žaidėjai praleidžia aikštėje," - savo sprendimą paaiškino G. Martino.