"Barcelona" žvaigždė L.Messi dėl traumos nežais apie du mėnesius © Eurofootball.lt
Dar visai neseniai ketinęs kuo greičiau atgauti sportinę formą po jį užklupusių traumų Lionelis Messi priverstas kardinaliai keisti planus.

Katalonijos klubo atakų lyderis sekmadienį vykusiose rungtynėse su "Real Betis" ekipa aikštėje tepraleido 22 minutes ir po susidūrimo su varžovu buvo priverstas sėsti ant atsarginių suolo dėl kojos skausmų. Vietoje jo susitikimą tęsė saugas Andresas Iniesta.

Iš pradžių manyta, kad L. Messi patyrė tik nedidelę pakinklinės sausgyslės sumušimą, o "Barcelona" treneris Gerardo Martino užtikrino, jog šis sužeidimas nėra senesnių futbolininko traumų padarinys.

Vis tik pirmadienį Barselonoje atlikus futbolininko sveikatos patikrinimą pasitvirtino kur kas niūresnės prognozės. "Barcelona" medikai nustatė, kad L. Messi stipriai susižeidė kairės kojos pakinklį ir iš rikiuotės iškrito mažiausiai 6 savaitėms. Neatmetama, kad tuo atveju, jei futbolininko reabilitacija užtruks, puolėjas be futbolo bus priverstas praleisti 8 savaites.

Jau dabar aišku, kad "Barcelona" klubui be argentiniečio teks verstis mažiausiai aštuoneriose rungtynėse: Ispanijos čempionato mačuose su "Granada", Bilbao "Athletic", "Villarreal", "Getafe" ir "Elche", Čempionų lygos penktojo ir šeštojo turo dvikovose su Amsterdamo "Ajax" bei Glazgo "Celtic" ir Karaliaus taurės pirmojo etapo akistatoje su "Cartagena" svečiuose bei Camp Nou stadione.

Tai trečioji ir rimčiausia L. Messi pakinklinės sausgyslės trauma šiame sezone, o per pastaruosius septynis mėnesius analogišką sužeidimą argentinietis patiria jau penktą kartą.