Brazilijos čempionate - kruvinos sirgalių muštynės (VIDEO) © Eurofootball.lt
Praėjus keletai dienų po pasaulio futbolo čempionato burtų traukimo ceremonijos Brazilija priminė apie vieną rimčiausių pavojų šalyje – smurtą stadionuose. Sekmadienį per „Vasco da Gama“ ir „Atletico Parananense“ rungtynes įvyko masinės muštynės. Futbolo sirgalių santykių aiškinimosi rezultatas – trys rimti sužalojimai, praneša BBC.

Vienas labiausiai sukrėtusių vaizdų iš stadiono buvo užfiksuotas televizijos vaizdo kamerų. Įraše matosi, kaip į galvą spardoma be sąmonės gulinčiam vyrui, nors futbolininkai prašo sirgalių liautis.

Galiausiai jie baigė spardyti vyrą ir netrukus aikštėje nusileido medicinos sraigtasparnis, nugabenęs jį į ligoninę.

Šokiruojančios scenos iš „Arena Joinville“ stadiono buvo transliuojamos milijonams žmonių. Sirgalių muštynės prasidėjo per pirmąjį kėlinį.

Vienas „Atletico Paranaense“ futbolininkas buvo nufilmuotas verkdamas.

„Žaidžiau 20 metų ir nemačiau nieko panašaus. Mūsų šalyje vyks pasaulio čempionatas ir mes žinome, kad šiuos vaizdus matys visi“, - sakė gynėjas Luizas Alberto.

„Vasco da Gama“ komandai šiose rungtynėse reikėjo pergalės, kad ši išliktų elitinėje Brazilijos lygoje. Tačiau pergalę 5:1 iškovojo „Atletico Paranaense“ ekipa.

Nors dar prieš rungtynes buvo jaučiama įtampa, policijos stadione nebuvo. „Tai privatus renginys, todėl saugumą turi užtikrinti saugos kompanija, kurią samdo šeimininkai. Mes savo pareigūnus turėjome paskirti tik į tam tikras vietas“, - sakė valstijos karinės policijos atstovas spaudai.

Kai sirgaliai įsisiautėjo, jų raminti ėmėsi riaušių malšinimo pareigūnai. Šie šaudė guminėmis kulkomis.

Rungtynių epizodai: