Fantastiškas D.Šerno debiutas Australijoje (VIDEO) © Eurofootball.lt
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės puolėjas Darvydas Šernas tiesiog fantastiškai debiutavo Perto „Glory“ komandos gretose Australijos čempionate. Po pertraukos aikštėje pasirodęs lietuvis jau bene pirmuoju prisilietimu prie kamuolio pelnė nuostabų įvartį, taip padėdamas komandai iškovoti tašką prieš Melburno „Victoria“

17-ojo Australijos pirmenybių turo rungtynėse Perto „Glory“ klubas namuose daugiau nei dešimties tūkstančių aistruolių akivaizdoje priėmė turnyro lentelėje aukščiau esančią Melburno „Victoria“. Pirmasis kėlinys šeimininkams susiklostė prastai. 37-ąją minutę rungtynių arbitras skyrė abejotiną baudinį, kurį įvarčių pavertė Guilherme (0:1). Pirmoji mačo dalis taip ir baigėsi.

Po pertraukos „Glory“ trenerių štabas nusprendė suaktyvinti žaidimą priekyje ir į aikštę išleido ekipos naujoką iš Lietuvos D.Šerną. Tiesa, pradžia gavosi kuriozinė, vos žengęs į aikštę Darvydas ją netrukus turėjo palikti, dėl netinkamų futbolo kojinių ir komanda pusantros minutės antrajame kėlinyjė žaidė dešimtyje.

Vis tik pagaliau įžengęs į aikštę snaiperis netrukus sužibėjo – bene pirmuoju prisilietimu prie kamuolio lietuvis kamuolį galingu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė į vartų tinklą ir atstatė pusiausvyrą (1:1)! Pirmajam Darvydo įvarčiui Australijoje prireikė vos trijų minučių.

Mūsų tautiečiui treneriai patikėjo žaisti kairiajame krašte. Lietuvos rinktinės žaidėjas buvo aktyvus visų rungtynių metu, žaidė be klaidų ir kiekvieną kartą gavęs kamuolį susilaukdavo didelių „Glory“ fanų ovacijų. Po vieno Darvydo perdavimo iš krašto komandos draugui nedaug trūko, kad kamuolys atsidurtų vartų tinkle.

Vis tik apibendrinant reikėtų pripažinti, jog „Victoria“ antrajame kėlinyje turėjo daugiau nuostabių progų pasižymėti, tačiau šansai nebuvo išnaudoti. Rungtynėse puolimas dominavo prieš gynybą, o mačo pabaigoje „Glory“ žvaigždė Williamas Gallas patyrė traumą ir rungtynių nebaigė.

Susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1, dėl ko labiau džiaugtis turėtų naujoje D.Šerno komanda. Po mačo rungtynių komentatoriai žavėjosi lietuvio žaidimu ir teigė, jog Darvydas jau dabar tapo aistruolių numylėtiniu.

Turnyro lentelėje „Glory“ klubas po 17 turų savo sąskaitoje turi 21 tašką ir dalinasi šeštąją poziciją su „Adelaide United“.

D.Šerno debiutinis įvartis: