J.Heynckesas: Ter Stegenas subrendo tapti "Barcelona" vartininku © Eurofootball.lt
Buvęs Miuncheno "Bayern" vyriausiasis treneris Juppas Heynckesas išskirtiniame interviu dienraščiui "El Mundo Deportivo" pareiškė neabejojantis, kad jaunasis Marcas-Andre Ter Stegenas bus tinkama pamaina "Barcelona" klubą paliekančiam Victorui Valdesui.

21 metų Menchengladbacho "Borrusia" vartų sargas su Katalonijos klubu nuolat siejamas nuo praėjusių metų pradžios.

Kalbos apie tai, jog jaunasis vokietis apsivilks "Barcelona" marškinėlius, dar labiau suaktyvėjo 2013-ųjų pabaigoje, kai M.-A. Ter Stegenas oficialiai paskelbė nepasirašysiąs naujos sutarties su dabartine savo komanda.

Susidomėjimo talentingu vartininku neslepia ir "Barcelona" atstovai, kurie, tiesa, kol kas apie futbolininko įsigijimą kalba atsargiomis ir abstrakčiomis frazėmis.

Vis tik mažai kas abejoja, jog sekančia M.-A. Ter Stegeno karjeros stotele taps būtent Katalonijos klubas.

J. Heynckesas įsitikinęs, "Barcelona" renkasi teisingai: "Ter Stegenas jau dabar yra pasiruošęs rimtiems iššūkiams. Žinoma, daug kas kalba apie jo amžių, jis išties dar yra jaunas, tačiau tai - subrendęs ir psichologiškai pasiruošęs vartininkas. Jis tinkamai pakeis Victorą Valdesą".

Praėjusiame sezone su Miuncheno "Bayern" visus įmanomus trofėjus laimėjęs J. Heynckesas tvirtino, jog dabar geriausias pasaulio vartininkas yra Manuelis Neueris, tačiau futbolo specialistas čia pat pridūrė, kad M.-A. Ter Stegenui dar viskas ateityje.

"Tai vartininkas, kuris tvirtai žino savo siekius. Marcas-Andre yra aukščiausio lygios profesionalas, tikras komandos narys ir puikus žmogus. Beje, jis gyvena visai netoli nuo mano namų. Jis - geras vaikinas", - įsitikinęs 68-erių buvęs Bavarijos komandos strategas.