Apžvalga: "Liverpool" namuose priims lygos lyderius (FOTO) © Eurofootball.lt
Šeštadienio popietę Anglijos „Premier“ lyga žiūrovus džiugins dvikova tarp dviejų ekipų iš stipriausiųjų ketverto. „Liverpool“ ekipa „Anfield“ stadione priims pirmenybių lyderius „Arsenal“.

„Liverpool“ – „Arsenal“
Turnyras: Anglijos „Premier“ lyga
Stadionas: „Anfield“, Liverpulis
Teisėjas: Michael Oliver
Data ir laikas: 2014-02-08, 14.45 val.


XXV-ajame ture čempionate pirmaujančių Londono „Arsenal“ futbolininkų laukia nelengvas išbandymas – išvyka į „Anfield“ stadioną, kur varžovų vartams grasins „Liverpool“ puolimo mašina.

Arsene‘o Wengero auklėtinių artimiausiu metu laukia svarbių varžybų maratonas – po mačo Liverpulyje, „kanonieriai“ susigrums su šalies čempionais „Manchester United“, o kitą savaitgalį FA taurėje vėl susitiks su Brendano Rodgerso vadovaujama ekipa. Netrukus po to „Arsenal“ namie priims Europos čempionus Miuncheno „Bayern“.

„Premier“ lygoje pirmoje vietoje esantys „kanonieriai“ demonstruoja puikią formą ir per pastaruosius šešis mačus iškovotos penkios pergalės ir tik kartą sužaista lygiosiomis. Prieš artimiausius persekiotojus „Man City“ ir „Chelsea“ A.Wengero vadovaujama ekipa turi dviejų taškų pranašumą.

„Arsenal“ ekipai šeštadienio varžybose negalės padėti saugai Aaronas Ramsey, Abou Diaby ir Kimas Kallstromas, puolėjai Theo Walcottas ir Yaya Sanogo bei gynėjas Thomasas Vermaelenas. Dėl diskvalifikacijos nerungtyniaus ir Mathieu Flamini.

Į aikštę jau galės išbėgti kurį laiką nerungtyniavęs saugas Jackas Wilshere‘as, o slaptuoju ginklu gali tapti Alexas-Oxlade‘as Chamberlainas, rungtynėse su „Crystal Palace“ pasižymėjęs dubliu.


Aistrų paskutiniajame tarpusavio susitikime netrūko (AFP nuotr.)

Ketvirtojoje vietoje žengiantys „Liverpool“ futbolininkai turnyrinėje lentelėje nuo „kanonierių“ atsilieka 8 taškais, o komandai ant kulnų lipa „Everton“ bei „Tottenham“ klubai, taip pat siekiantys patekti į stipriausiųjų ketvertą šį sezoną.

Per pastaruosius šešis susitikimus B.Rodgerso auklėtiniai suklupo triskart – kartą buvo pralaimėta Londono „Chelsea“ ekipai, lygiosiomis sužaista su „Aston Villa“ bei „West Bromwich“ klubu, todėl „Liverpool“ klubo žaidimą galima pavadinti banguojančiu.

Traumų epidemija ypatingai palietė „Liverpool“ ekipos gynėjų grandį. Komandai negalės padėti Glenas Johnsonas, Danielis Aggeris, Mamadou Sakho, Sebastianas Coatesas ir Jose Enrique.

Didžiausia grėsmę varžovams turėtų kelti puolimo grandies duetas Luisas Suarezas ir Danielis Sturridge‘as. Urugvajietis šį sezoną per 19 susitikimų yra įmušęs 23 įvarčius ir yra rezultatyviausias pirmenybių futbolininkas.

Pastarąjį kartą „Anfield“ stadione šių komandų susitikimas pasibaigė „Arsenal“ pergale rezultatu 2 – 0 po Lukašo Podolskio ir Santi Cazorlos įvarčių. Toks pat rezultatas buvo užfiksuotas ir šį sezoną mače „Emirates“ stadione.

Prieš šį susitikimą „Arsenal“ strategas A.Wengeras teigė, jog komanda turės kontroliuoti žaidimo eigą, jeigu nenori, kad varžovų puolimo duetas pridarytų problemų: „Turėsime laikyti mačo vadžias savo rankose, kad Suarezas su Sturridge‘u neįsimagintų“.

„Šventėme keletą puikių pergalių „Anfield“ stadione. Labai gerbiu šios ekipos sirgalius, kurie supranta futbolą. Manau, kad „Liverpool“ ekipa turi puikias pajėgas puolime“.

„Dabar varžovai yra geresnėje padėtyje nei tuomet, kada paskutinį kartą susitikome. „Liverpool“ dabar demonstruoja neblogą formą“, - kalbėjo prancūzas.

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Liverpool“: Mignolet; Flanagan, Škrtel, Toure, Cissokho; Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling; Sturridge, Suarez.

„Arsenal“: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Arteta, Wilshere, Ozil, Cazorla, Chamberlain; Giroud.