UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio apžvalga (FOTO) © Eurofootball.lt
Praėjusią savaitę sugrįžusi UEFA Čempionų lyga tęsiasi. Antradienį bus sužaistos dar dvejos pirmos aštuntfinalio rungtynės.

Futbolo sirgalių laukia akistata tarp Pirėjo „Olympiacos“ ir „Manchester United“ futbolininkų bei Sankt Peterburgo „Zenit“ susitikimas su praėjusio sezono finalininke Dortmundo „Borussia“ ekipa.

Pirėjo „Olympiacos“ – „Manchester United“


Jei šis susitikimas vyktų praėjusį sezoną, neabejotinas favoritas būtų „Manchester United“ klubas, tačiau šiuo metu Graikijos čempionai turi puikią galimybę pasipriešinti Davido Moyeso auklėtiniams, kurie šį sezoną demonstruoja ne itin gerą sportinę formą.

„Man Utd“ A grupėje su 14 taškų liko pirmoje vietoje ir be didesnių sunkumų pateko į aštuntfinalį. Jie per sužaistas šešerias rungtynes iškovojo keturias pergales ir du kartus sužaidė lygiosiomis. Tuo tarpu „Olympiacos“ tik per plauką savo grupėje liko antroje vietoje, nors su Lisabonos „Benfica“ surinko 10 taškų, tačiau geresnis įvarčių santykis atvėrė graikams duris į Senojo žemyno aštuntfinalį.

Pirėjo miesto ekipa šalies pirmenybėse užtikrintai užima pirmąją vietą. Paskutinėse rungtynėse „Olympiacos“ rezultatu 0-4 sutriuškino OFI vienuolikę. Graikijos čempionate ši ekipa per sužaistas 26 rungtynes neturi patyrusi nei vieno pralaimėjimo, o pergales šventė 24 kartus.

D.Moyesui vis dar nepavyksta pavergti „Man Utd“ sirgalių širdis (AFP nuotr.)

Tačiau Mančesterio klubui Anglijos „Premier“ lygoje taip gerai nesiseka. Savaitgalį „raudonieji velniai“ rezultatu 0-2 palaužė „Crystal Palace“ ir pakilo į šeštąją vietą. Įdomu tai, kad per pastarąsias penkerias Anglijos čempionato rungtynes „Man Utd“ du kartus ir laimėjo, ir išsiskyrė taikiai, o sykį krito prieš „Stoke City“.

D.Moyesas šiame susitikime turės verstis be Jonny Evanso, Philo Joneso, Nani ir Juano Matos. „Olympiacos“ atrodo, kad savo žiūrovų akivaizdoje galės žaisti stipriausia sudėtimi.

Rungtynių prognozė: Komandos yra skirtingo kalibro, tačiau „Olympiacos“ gali priversti paprakaituoti „Man Utd“, tačiau galiausiai minimalią pergalę 0-1 turėtų švęsti daugkartiniai Anglijos čempionai.

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Dortmundo „Borussia“


Rusijoje, kaip jau ir įprasta, Čempionų lygos rungtynės prasidės 19 valandą Lietuvos laiku. „Zenit“ savo žiūrovų akivaizdoje susigrums su praėjusį sezoną visus nustebinusia, tačiau dabar stringančia „Borussia“ vienuolike.

„Mirtininkų“ grupėje Jurgeno Kloppo auklėtiniai liko pirmoje vietoje, nors jie su Londono „Arsenal“ ir „Napoli“ turėjo po lygiai taškų – 12. „Geltonai juodi“ lyderiais tapo dėl geresnio įvarčio santykio, o grupėje laimėjo keturias rungtynes ir du kartus sužaidė lygiosiomis. Sankt Peterburgo futbolininkai su viena pergale savo sąskaitoje sugebėjo užimti antrąją vietą.

Rusijos čempionate kol kas pertrauka, o per draugiškas rungtynes „Zenit“ du kartus šventė pergalę ir sykį turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Po 19 turų šalies pirmenybėse jie rikiuojasi ir toliau pirmoje vietoje, tačiau 40 taškų taip pat yra surinkusi Maskvos „Lokomotiv“ ekipa.

Savaitgalį „Borussia“ pergalės skonio nepajuto (AP nuotr.)

Iki savaitgalio Vokietijoje „Borussia“ klubui sekėsi puikiai, tačiau šeštadienį „Bundesliga“ vicečempionai rezultatu 3-0 nusileido „Hamburger“ vienuolikei, o šis rezultatas neturėtų suteikti pasitikėjo prieš artėjančią Čempionų lygos dvikovą.

„Zenit“ taip pat prieš savo varžovus žais stipriausia sudėtimi, o tuo tarpu Dortmundo komanda turi nemažai problemų. J.Kloppas bus priverstas verstis be Jakubo Blaszczykowskio, Matso Hummelso, Neveno Subotičiaus, Sveno Benderio ir Ilkay'aus Gundogano.

Rungtynių prognozė: Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Borussia“ be didesnio vargo nugalės varžovą iš Rusijos, bet aršiai sirgalių palaikoma „Zenit“ turėtų išsiskirti taikiai, 1-1.