G.Martino: "Dirbu tiek, kiek galioja mano sutartis" © Eurofootball.lt
Vakar surengtoje spaudos konferencijoje Gerardo Martino kalbėjo ne tik apie būsimą mačą su Vigo "Celta", bet pagaliau ir prabilo apie tolesnes savo perspektyvas.

Pastaruoju metu Ispanijos žiniasklaidoje sklandė įvairiausi gandai, jog po šio sezono "Barcelona" vyriausiasis treneris paliks savo postą. Teigta, jog G. Martino neva svarsto galimybę užimti Argentinos nacionalinės rinktinės vairininko postą arba tęsti darbą kuriame nors turtingame Artimųjų Rytų klube.

Tačiau atrodo, kad ir šįkart žurnalistų spėlionėms nelemta pasitvirtinti.

"Klubo prezidentas sakė, kad treneris dirba tiek, kiek galioja sutartis. Jis yra teisus. Aš išties esu žodžio žmogus ir dirbu tiek, kiek galoja mano sutartis", - patvirtino G. Martino.

Treneris patvirtino, kad jo sutartyje su "Barcelona" yra numatyta tam tikra suma, kurią sumokėjus galima nutraukti bendradarbiavimą, tačiau argentinietis nedviprasmiškai užsiminė neketinąs tuo naudotis.

"Jau sakiau, kad niekas neturi jokių garantijų, tačiau aš tiesiog stengiuosi gerai daryti savo darbą ir laimėti trofėjus su komanda. Dabar man svarbiausia yra tai, kaip komanda žais artimiausiais penkiasdešimt dienų. Neketinu nieko slėpti ir kalbėti užuominomis - aš noriu dirbti tol, kol galioja mano sutartis", - užtikrino Katalonijos ekipos vairininkas.

G. Martino sutartis su Katalonijos klubu galioja iki 2015 metų birželio 30 dienos.

Trečiadienį "Barcelona" namuose žais Ispanijos čempionato rungtynes su Vigo "Celta", tad strategas taip pat pakomentavo komandos nuotaikas prieš šią dvikovą.

"Aš nesijaudinu dėl savo futbolininkų. Komanda sėkmingai įveikė sudėtingą sezono atkarpą, sugebėjo atsitiesti ir vėl grįžo į kovą dėl čempionato aukso, ta neabejoju auklėtinių nusiteikimu. Dabar reikia išspausti maksimumą iš pergalės, kurią savaitgalį iškovojome Madride. Komanda turi žaisti taip gerai, kaip tik moka. Atsipalaiduoti negalima, nes dabar menkiausias kluptelėjimas gerokai sukomplikuos padėtį Ispanijos čempionate", - svarstė G. Martino.