UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio apžvalga (VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienį UEFA Čempionų lygoje prasideda ketvirtfinalio kovos. Šiandien pirmuosius žingsnius pusfinalio link bandys padėti keturios komandos.

Visų futbolo sirgalių dėmesys bus sutelktas į dvi rungtynes. Tarpusavyje susitinka „Manchester United“ prieš Miucheno „Bayern“ ir „Barcelona“ grumsis su Madrido „Atletico“ futbolininkais.

„Manchester United“ – Miuncheno „Bayern“


Šį sezoną varžovus iš po savo kojų šluojanti Miuncheno „Bayern“ vienuolikė itin nenuliūdo po burtų ceremonijos, tačiau jų varžovai tikėjosi kiek silpnesnės komandos. Pirmoji akistata įvyks „Old Trafford“ tvirtovėje, kurioje „Manchester United“ klubas bandys pasipriešinti Josepo Guardiolio kariaunai.

Čempionų lygos aštuntfinalyje „Man Utd“ kovėsi su Pirėjo „Olympiacos“. Graikijoje „raudonieji velniai“ pralaimėjo rezultatu 2-0, tačiau savo stadione sugebėjo atsitiesti ir bendru rezultatu 2-3 žengė į ketvirtfinalį. Tuo tarpu bavarai dėl vietos praėjusiame etape grūmėsi su Londono „Arsenal“ klubu, kurį iš turnyro eliminavo bendru rezultatu 3-1.

Paskutinės rungtynės Anglijos „Premier“ lygoje Davido Moyeso auklėtiniams susiklostė puikiai. Po greito varžovo įvarčio nepasidavę „Man Utd“ futbolininkai rezultatu 4-1 sutriuškino „Aston Villa“. Du įvarčius nugalėtojų gretose pelnė Wayne‘as Rooney, o po vieną kartą pasižymėjo Juanas Mata bei Javieras Hernandezas. Anglijos čempionai „Premier“ lygoje ir toliau išlieka septintoje vietoje.

Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse jau dabar čempionų titulą užsitikrinę „Bayern“ žaidėjai savaitgalį kiek netikėtai savo žiūrovų akivaizdoje sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis 3-3 su „Hoffenheim“ komanda. Bavarų gretose pasižymėjo nepagrindinės sudėties futbolininkai – Xherdanas Shaqiri ir du kartus varžovų vartininką nuginklavęs Claudo Pizarro.

Mančesterio ekipai negalės padėti vienas ekipos lyderių Robinas van Persie, kuris traumą patyrė lemiamose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse. Taip pat šeimininkams nepadės Chrisas Smallingas, Rafaelis ir Antonio Valencia. „Bayern“ vienuolikėje mažiau praradimų ir prieš „United“ nežais tik Thiago.



„Barcelona“ – Madrido „Atletico“


Čempionų lygos burtai ketvirtfinalyje suvedė dvi Ispanijos ekipas, kurios vis dar varžosi tarpusavyje ir dėl „Primera“ čempiono titulo. Diego Simeone vadovaujamai ekipai pasisekė, jog atsakomoji bei lemiama dvikova įvyks ne „Camp Nou“ stadione, o Madride.

Aštuntfinalyje „Barcelona“ komandai teko rimtas išbandymas – susitikimas su „Manchester City“. Puikiai pirmajame mače sužaidę ispanai bendru rezultatu 4-1 žengė į kitą etapą, nors lengva katalonams prieš „miestiečius“ nebuvo.

Madrido „Atletico“ vienuolikei prasibrauti į Čempionų lygos ketvirtfinalį buvo lengviau, o varžovas buvo „Milan“ klubas, kuris šį sezoną demonstruoja prastą sportinę formą. „Rojiblancos“ Milane šventė minimalią pergalę, o namuose Clarence‘o Seedorfo auklėtinius sutriuškino rezultatu 4-1.

Šeštadienį Gerardo Martino treniruojami katalonai turėjo vargo miesto derbyje. „Barca“ tik po Lionelio Messi realizuoto 11 metrų baudinio iškovojo tris taškus prieš „Espanyol“, o Ispanijos pirmenybėse išlieka antroje vietoje, bet nuo lyderio atsilieka vienu tašku.

„Atletico“ klubui „Primera“ čempionate taip pat lengva nebuvo. Karaliaus taurės nugalėtojai rezultatu 1-2 palaužė Bilbao „Athletic“ futbolininkus ir išsaugojo lyderio poziciją Ispanijoje, kurioje vyksta trijų klubų dvikova dėl čempionų vardo.

„Barcelona“ ekipa prieš šias rungtynes turi tik vieną bėdą – Victoro Valdeso traumą. Vartininkas praėjusią savaitę patyrė itin rimtą kelio traumą ir iš rikiuotės iškrito 7 mėnesiams, todėl vartus saugos Manuelis Pinto. Madrido miesto vienuolikėje nežais Javieras Manquillo bei suspenduotas puolėjas Raulis Garcia.