UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio apžvalga (VIDEO) © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje tęsiasi ketvirtfinalio kovos. Šiandien Europos stadionuose bus sužaistos dar dvejos rungtynės.

Madride vietos „Real“ sieks atkeršyti praėjusio sezono skriaudikei Dortmundo „Borussia“ ekipai, o „Parc des Princes“ stadione tarpusavio santykius sieks išsiaiškinti Paryžiaus „Saint-Germain“ prieš Londono „Chelsea“.

Madrido „Real“ – Dortmundo „Borussia“


„Santiago Bernabeu“ stadione susirinkę Madrido „Real“ klubo palaikyti sirgaliai norės keršto už praėjusį sezoną, kuomet Dortmundo „Borussia“ iš pusfinalio eliminavo „baltuosius“. Skaudžių netekčių turinti „geltonai juodų“ ekipai pasisekė, jog atsakomasis mačas įvyks jų pačių tvirtovėje.

Čempionų lygos aštuntfinalyje „Real“ futbolininkai grūmėsi taip pat prieš Vokietijos ekipą – Gelzenkircheno „Schalke“. „Karališkasis“ klubas pirmajame mače varžovus sutriuškino rezultatu 1-6, o į kitą etapą žengė bendru rezultatu 9-2. Taip lengva šiame Senojo žemyno turnyro etape „Borussia“ komandai nebuvo, o po atkaklios kovos su Sankt Peterburgo „Zenit“ bendru rezultatu 5-4 į kitą etapą žengė Jurgeno Kloppo auklėtiniai.

Carlo Ancelotti treniruojama ekipa be pralaimėjimų žengė 31 rungtynes iš eilės, tačiau jų sėkmingi pasirodymai baigėsi Ispanijos „Primera“ čempionate. Nepaisant šeštadienį iškovotos triuškinamos pergalės 5-0 prieš Madrido „Rayo Valleceno“, „baltieji“ buvo patyrė pralaimėjimą „El Clasico“ dvikovoje ir išvykoje minimaliu skirtumu nusileido „Sevilla“, tačiau didelė dalis futbolininkų yra kupina keršto Dortmundo vienuolikei.

Paskutinėse rungtynėse „Borussia“ pademonstravo charakterį ir po permainingos kovos rezultatu 2-3 „Bundesliga“ pirmenybėse nugalėjo „Stuttgart“. Vokietijos čempionų gretose išsiskyrė Marco Reusas, kuris pasižymėjo „hat-tricku“. Įdomu tai, kad Čempionų lygos finalininkai su „Schalke“, kurią „Real“ klubas nuskriaudė Čempionų lygoje, visai neseniai išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis, o tai Ispanijos sostinės ekipai pridės dar daugiau pasitikėjimo.

Šeimininkų gretose tikrai neišvysime Alvaro Arbeloa, Sami Khedira, Jese Rodriguezo ir Marcelo, tačiau C.Ancelotti turi kuo pakeisti traumuotos futbolininkus. Tuo tarpu J.Kloppas turi dar didesnių problemų ir Madride nežais Nevenas Subotičius, Jakubas Blaszczykowskis, Marcelas Schmelzeris, Svenas Benderis, Ilkay'us Gundoganas ir suspenduotas Robertas Lewandowskis, nubaudęs Diego Lopezą keturiais įvarčiais praėjusiame sezone.



Paryžiaus „Saint-Germain“ – Londono „Chelsea“


Tarp šių komandų laukia bene įdomiausia ir labiausiai nenuspėjama dvikova, kurios rezultato nuspėti nedrįsta nė garsiausi futbolo ekspertai. Pirmoji akistata keliasi į Paryžių, kuriame palaikymo iš sirgalių pusės sulauks „Saint-Germain“, bet Londono „Chelsea“ į Prancūziją išvyko kautis dėl pergalės.

2011 metų Čempionų lygos čempionai šio sezono aštuntfinalyje kovėsi su Stambulo „Galatasaray“ klubu. Pirmasis susitikimas baigėsi lygiosiomis 1-1, tačiau antrajame susitikime „mėlynieji“ įrodė pranašumą įveikdami turkus rezultatu 2-0 ir pateko į ketvirtfinalį. PSG aštuntfinalyje formalumus išsprendė jau pirmose rungtynėse ir bendru rezultatu 6-1 tęsė savo žygį pajėgiausiame Europos turnyre.

Prancūzijos „Ligue 1“ čempionate Laurento Blanco kariauna neturi sau lygių ir užtikrintai žygiuoja pirmoje vietoje. Paskutinėse rungtynėse PSG turėjo vargo su „Nice“, tačiau paskutinį kartą šiame turnyre taškus prarado tik vasario 9-ąją dieną, kuomet išsiskyrė taikiai su „Monaco“.

Į Paryžių „Chelsea“ futbolininkai išvyko ne itin geros nuotaikos. Savaitgalį „aristokratai“ minimaliu skirtumu kiek netikėtai nusileido Anglijos „Premier“ lygos debiutantei Londono „Crystal Palace“ komandai, nors praėjusiame ture Londono „Arsenal“ ekipą pažemino iškovodami pergalę rezultatu 6-0.

Jose Mourinho nerimauja dėl Ashley Cole‘o ir Samuelio Eto‘o, kurie vis dar nėra tikri ar galės padėti komandai, tačiau „mėlynųjų“ gretose tikrai nepamatysime jauno saugo Marco van Ginkelio. PSG šiame susitikime turės verstis be dešinio krašto gynėjo Gregory van der Wielio bei puolėjo Jeremy Menezo.