"Barcelona" sulaukė bausmės - ateinantys du transfero langai klubui uždaryti © Eurofootball.lt
Neįtikėtina, bet faktas – FIFA nutarė nesitaikstyti su grobuoniškais garsų ir turtingų klubų apetitais, kurie be skrupulų „praryja“ jaunus futbolo talentus, ir jau nubaudė vieną iš pasaulio galingųjų. Nuo FIFA nukentėjo katalonų „Barcelona“ ekipa ir Ispanijos futbolo federacija.

FIFA drausmės komisija trečiadienį nubaudė Ispanijos futbolo federaciją ir „Barcelona“ klubą už jaunųjų, nesulaukusių aštuoniolikos, futbolininkų perėjimo iš ekipos į ekipą reglamento nesilaikymą ir jų neteisėtą registravimą.

Kaip skelbia FIFA puslapis, „Barcelona“ nuo 2009 metų iki 2013-ųjų net 10 kartų pažeidė jaunimo perėjimo iš komandos į komandą reglamentą, tad buvo būtina imtis ne prevencijos, o jau veiksmų.

„Barcelona“ klubui FIFA uždraudė du perėjimo iš ekipos į klubą ciklus vykdyti vidinius bei tarptautinius žaidėjų pardavimus ar pirkimus bei nubaudė komandą 450 tūkst. Šveicarijos frankų bauda. Taip pat „Barcelona“ per 90 dienų turės išspręsti ir pasirašyti taikos sutartis su tais dešimt subjektų, kurių teises, pirkdami jaunus futbolininkus, katalonai pažeidė.

Už tai, kad Ispanijos futbolo federacija leido „Barcelona“ klubui registruoti jaunimą, kuriam dar nesuėjo 18 metų be būtino reglamento laikymosi, ji nubausta 500 tūkst. Šveicarijos frankų.