"Barcelona" sirgaliai referendume pritarė siūlymui rekonstruoti Camp Nou © Eurofootball.lt
"Barcelona" sirgaliai referendume triuškinančia persvara pritarė klubo vadovų siūlymui rekonstruoti Camp Nou stadioną ir šalia jo statyti naują sporto kompleksą.

Tai paaiškėjo šeštadienį suskaičiavus Katalonijos ekipos socios, balso teisę turinčių klubo dalininkų, biuletenius.

27 tūkstančiai 161 balsavęs socios, arba 72,36 proc. visų rinkimuose dalyvavusių sirgalių, pritarė "Barcelona" Direktorių tarybos sprendimui pertvarkyti dabartinę futbolo areną, 25,55 proc. (9 589 balsai) sirgalių toks pasiūlymas pasirodė nepriimtinas.

Dar 751 balsavęs socio susilaikė, o 34 biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

"Šiandien yra diena, kuomet klubo ateitis sprendžiasi penkiasdešimčiai metų į priekį", - prie balsavimo urnos žurnalistams sakė Katalonijos klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

Šių metų sausio pradžioje "Barcelona" Direktorių taryba specialiame posėdyje aptarė bei viešai pristatė tolesnes klubo infrastruktos pertvarkymo perspektyvas.

Dabartiniams Ispanijos čempionams teko rinktis: rekonstruoti Camp Nou stadioną arba statyti visiškai naują areną Avenida Diagonal vietovėje, kuri laikoma vienu svarbiausių Katalonijos sostinės finansų ir komercijos centrų. Vis dėlto nutarta atsisakyti naujos arenos statybos dėl itin didelių kaštų. Pasiūlyto projekto vertė - net 1,2 milijardo eurų.

"Barcelona" vadovai nutarė geriau išleisti pusę šios sumos, apie 600 milijonų eurų, Camp Nou renovavimo darbams. Tačiau, kaip reikalauja klubo statutas, tokiam sprendimui patvirtinti yra privaloma rengti sirgalių balsavimą.

Didžiausias Europoje futbolo stadionas Camp Nou oficialiai buvo atidarytas 1957 metais ir nuo tada jame žaidžia "Barcelona" klubas. Jo renovacijos darbus ketinama pradėti 2017 metų gegužę ir baigti 2021-ųjų vasarį.

Planuojama dabartinį stadioną padidinti iki 105 tūkstančių sėdimų vietų, kurios visos bus po stogu.

Vietoje dabartinio rezervinės komandos stadiono Mini Estadi turėtų atsirasti naujoji Palau Blaugrana arena, kurioje bus įrengta 10 tūkstančių sėdimų vietų. Tiesa, kai kuriais atvejais erdvę bus galima bus padidinti ir arenoje turėtų tilpti apie 12 tūkstančių žmonių, o joje būtų galima rengti ne tik krepšinio varžybas, bet ir koncertus ar kitus renginius visuomenei.

Netoli naujosios Palau Blaugrana arenos turėtų atsirasti 2 tūkstančių vietų paviljonas, kuriame "Barcelona" sporto sekcijų komandos galėtų rengti treniruotes arba mažiau susidomėjimo sulaukiančias rungtynes.

"Barcelona" jaunimo akademijos komandos stadionas Mini Estadi bus perkeltas į Ciutat Esportiva treniruočių kompleksą, o arenos tribūnose tilptų nuo 6 iki 7 tūkstančių žiūrovų.

Katalonijos klubo vadovai taip pat pažymėjo, jog rekonstrukcijos darbų metu Camp Nou stadionas uždarytas nebus ir jame savo mačus toliau žais "Barcelona" futbolo komanda.